Zmeny v zdaňovaní virtuálnej meny po 1. 1. 2024 - Brnová, Miroslava
Národná rada SR dňa 28. 6. 2023 schválila zákon č. 315/2023 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony. Cieľom úprav bolo znížiť daňovo-odvodovú záťaž v súvislosti s predajom virtuálnych mien, a tým zjednodušiť ich používanie v bežnom živote. Úpravy týkajúce sa definícií súvisiacich s virtuálnou menou. Úpravy týkajúce sa zdanenia príjmov plynúcich v súvislosti s virtuálnou menou fyzickej osobe mimo podnikateľskej činnosti. Úpravy týkajúce sa zdanenia príjmov fyzickej osoby v súvislosti s virtuálnou menou, o ktorej účtuje alebo ju eviduje v daňovej evidencii ako obchodný majetok.