Vysoká citlivosť detí v školskom prostredí základné podporné činnosti - Sajková, Martina
Príspevok sa zaoberá témou vysokej citlivosti u deti v školskom prostredí. V úvode predstavuje základnú charakteristiku vysoko citlivých deti, pričom následne sa podrobnejšie venuje vybraným výzvam, s ktorými sa vysoko citlivé deti v škole stretávajú. Prináša niekoľko pohľadov a odporúčaní, ktorými v praxi dokážeme posilniť napríklad psychickú odolnosť vysoko citlivého dieťaťa, podporiť jeho sebahodnotu, aktivizovať ho a pozitívne ho motivovať k efektívnejšiemu zvládaniu spomenutých výziev v školskom prostredí.