Právne a etické otázky diagnostikovania a hodnotenia žiakov právo na informácie a slobodu prejavu - Lipnická, Milena
V príspevku sa zaoberáme právnymi a etickými otázkami diagnostikovania a hodnotenia detí a žiakov v školskom systéme. Vysvetľujeme obmedzenia práva na informácie a slobodu prejavu spolu s právom na informácie o výchovno-vzdelávacích výsledkoch pre dieťa, žiaka a jeho zákonného zástupcu. Vysvetľujeme, ktoré údaje sú považované za osobné údaje v diagnostikovaní a hodnotení a zdôrazňujeme dôležitosť objektivity a spravodlivosti v procese hodnotenia.