Opravné položky a rezervy v účtovných a daňových súvislostiach - Cígerová, Nadežda
Opravné položky – prehľad nákladových účtov (a účet 61x) a prehľad triedenia opravných položiek podľa typu majetku. Zmena reálnej hodnoty pri účte 063 – Realizovateľné cenné papiere a podiely. Analytické účty k syntetickým účtom opravných položiek. Opravné položky k dlhodobému majetku. Opravné položky k zásobám. Opravné položky k pohľadávkam. Rezervy – daňový aspekt tvorby a zúčtovania rezerv. Rezervy na nevyfakturované dodávky. Podmienené záväzky – iné pasíva. Rozdiel medzi rezervami a podmienenými záväzkami. Daňový aspekt rezerv – daň z pridanej hodnoty.