Slogans in the Election Campaign in the Early Parliamentary Elections in Slovakia in 2023 - Pavlíková, Žaneta, 1973-
Na Slovensku sa v septembri 2023 konajú predčasné parlamentné voľby. Pre každého výskumníka sú voľby dôležitým obdobím na skúmanie jazyka politiky. Priestor na výskum politického jazyka ponúkla aj volebná kampaň pred voľbami do NR SR. Hlavným cieľom príspevku je predstaviť niekoľko špecifických predvolebných hesiel ako jedinečných foriem politického jazyka a objektívne charakterizovať ich používanie. Autori poskytujú stručný prehľad politického diskurzu ako reprezentácie ideológií a mocenských bojov. Zaoberajú sa aj popisom a charakteristikou volebnej kampane a jazykom používaným v týchto kampaniach.