Understanding Corruption Through Political Rhetoric - Kapráliková, Ivana, 1974-
Korupčné kauzy týkajúce sa politikov vynikajú, pretože obvinení politici majú väčšiu právomoc popierať alebo riešiť takéto obvinenia. Cieľom článku je odhaliť, do akej miery je možné spolitizovať korupčné škandály a aké sú ich skutočné dôsledky v súvislosti s politickou kultúrou krajiny. Deskriptívnou kvalitatívnou analýzou politického diskurzu v kontexte korupčných škandálov vybraných súčasných českých a slovenských politikov sa zároveň snažíme zodpovedať, ako môžu mocenské vzťahy zohrávať úlohu v korupčnom diskurze. Aby bola naša analýza prehľadnejšia, kvantitatívna frekvenčná analýza sa vykonáva na vzorkách reakcií významných politikov na obvinenia z korupcie.