Národný záujem v Európskom parlamente: homogénnosť hlasovania slovenských poslancov Európskeho parlamentu - Müller, Vladimír
Príspevok prináša, na rozdiel od podobných štúdií z minulosti, zameranie iba na SR v dlhšom časovom horizonte rokov 2004 – 2022. Práve uchopenie problematiky skrz analýzu činnosti poslancov iba z jedného štátu počas dlhšieho časového obdobia ponúka vhodnejší rámec pre identifikáciu prítomnosti národných záujmov tohto štátu v rámci hlasovaní EP. Predkladaný článok má ambíciu prispieť k odbornej diskusii v rámci problematiky reprezentácie záujmov SR v priestore EÚ.