Vplyv pandémie nového koronavírusu na vybrané ukazovatele demografie podnikov na Slovensku - Kotlebová, Eva
Článok sa zaoberá porovnaním vybraných ukazovateľov demografie podnikov v rokoch 2019 a 2020. Z dostupných databáz sme zistili hodnoty vybraných premenných za aktívne podniky, z ktorých sme zostavili relatívne ukazovatele - tržby na zamestnanca a počet zamestnancov na podnik. Porovnania sa týkali nielen všetkých podnikov, ale samostatne sme analyzovali rodiace sa a zanikajúce podniky v uvedených rokoch. Pozornosť sme zamerali na vybrané sektory, v ktorých sme v roku 2020 očakávali výrazný vplyv protipandemických opatrení.