Sektorové kolektívne vyjednávanie na Slovensku: benefity a limity - Benedeková, Monika
Hlavným cieľom štúdie je analyzovať sektorový sociálny dialóg v systéme sociálneho dialógu, s dôrazom na jeho praktické fungovanie a rozšírenie sektorovej kolektívnej dohody (KZVS) na Slovensku. Hlavnou výskumnou metódou je obsahová analýza sektorových kolektívnych zmlúv na Slovensku, analýza procesu ich predlžovania vrátane zmeny v príslušných právnych predpisoch. Príspevok analyzuje príčiny stagnácie a obmedzenia sektorových rokovaní na Slovensku a poukazuje na možné riešenia, ktoré cez sektorové kolektívne zmluvy a ich rozšírenie, by mohli prispieť k naplneniu potenciálu a prínosu efektívneho fungovania sociálneho dialógu na Slovensku.