Die dominante Sprachkonstellation in der Mehrsprachigkeitsforschung - Paté, Magdaléna, 1980-
Viacjazyčnosť sa stala bežnou súčasťou našej spoločnosti. Globalizácia sprevádzaná vysídľovaním obyvateľstva prispela k nárastu počtu viacjazyčných ľudí vo svete, ktorí sa doteraz nachádzali najmä v pohraničných oblastiach alebo v krajinách s etnicky zmiešaným obyvateľstvom. V dobe globalizácie a superdiverzity rastie záujem o viacjazyčnosť ako individuálny a spoločenský fenomén. Vedci začali rozvíjať rôzne konkurenčné teoretické a analytické rámce na štúdium viacjazyčnosti ako dynamického fenoménu.