Možnosť aplikovania priestorového modelu na zníženie nezamestnanosti - Sequeira Lopez, Allan Jose, 1986-
Existujú rôzne modely a stratégie, ktoré možno použiť na zníženie nezamestnanosti prostredníctvom priestorových hier. Jedným z možných prístupov je zamerať sa na stratégie regionálneho rozvoja, ktorých cieľom je podporiť hospodársky rast a vytváranie pracovných miest v konkrétnych geografických oblastiach. V tomto článku, za predpokladu existencie regulátora, autor analyzuje možnosť aplikácie priestorového modelu v regiónoch s najvyššou mierou nezamestnanosti na Slovensku.