Osobná transformácia myslenia a práce učiteľov - Petlák, Erich
Cieľom príspevku je vyvolať zamyslenie u každého učiteľa nad tým, ako by mohol prispieť k zlepšeniu situácie v edukácii. Autor sa nechce zaoberať minulosťou a chybami, ale skôr sa sústreďuje na to, ako zlepšiť súčasný stav. Zámerom článku nie je analyzovať minulosť a hľadať chyby, ale skôr motivovať učiteľov k akcii. Autor zdôrazňuje, že v tomto procese je nevyhnutná aj osobná transformácia myslenia a práce učiteľov.