Factors Affecting the Comunication Mix of Small Businesses in the Selected Industry - Březinová, Monika
Predkladaný článok sa zameriava na problematiku komunikačného mixu v malých podnikoch v pivovarníctve, túto skupinu predstavujú minipivovary. Cieľom výskumu bolo preukázať alebo vyvrátiť, že v tejto skupine firiem, ktoré majú veľmi podobné parametre a obsluhujú podobný trh, existujú rozdiely v ich komunikačných mixoch. Na základe zhlukovej analýzy získaných dát bolo zistené, že minipivovary možno rozdeliť do dvoch skupín podľa použitých nástrojov marketingovej komunikácie, boli tak identifikované dva rôzne komunikačné mixy. Ďalej boli identifikované faktory, ktoré ovplyvňujú zloženie komunikačného mixu minipivovarov, a to rok založenia minipivovaru a existencie reštaurácie v minipivovare. Výsledky výskumu sú obmedzené vybraným odvetvím, i veľkostnou skupinou sledovaných podnikov.