Maximizing Business Potential: The Symbiotic Relationship Between Employee Training and Business Success - Ostin, V.
V dnešnom podnikateľskom prostredí sa stále jasnejšie ukazuje vzájomný vzťah medzi rozvojom zamestnancov a ich výkonnosťou v jednotlivých podnikoch. Tento výskum zdôrazňuje kľúčovú úlohu odborného vzdelávania a školenia v európskych podnikoch, najmä v kontexte ich vplyvu na výsledky predaja a marketingového potenciálu. Prostredníctvom dôkladnej analýzy sekundárnych dát z Continious Vocational Training Survey (CVTS) vykonaného Eurostatom táto práca odhaľuje vzájomné prepojenie medzi efektívnymi metódami rozvoja zamestnancov a následným vplyvom na výkonnosť predaja, a zároveň vzájomné prepojenie s marketingovými iniciatívami. Výsledky ukazujú, že podniky môžu výrazne zlepšiť svoje predajné stratégie investíciami do programov na rozvoj svojich zamestnancov, ktorí rozvíjajú zručnosti požadované v dnešnom, rýchlo sa meniacom trhovom prostredí. Táto štúdia zdôrazňuje, že podniky, ktoré strategicky spájajú odborné vzdelávanie so svojimi predajnými aktivitami, sú lepšie pripravené konkurovať na dynamickom podnikateľskom poli. Tento článok predstavuje cenný zdroj pre vedenie podnikov, personalistov, manažérov predaja, trénerov a výskumníkov, ktorí sa snažia porozumieť a využiť vzájomný vzťah medzi rozvojom zamestnancov a úspechom v podnikateľskom prostredí.