Aplikácia metód viackriteriálneho vyhodnocovania alternatív v prostredí R - Furková, Andrea, 1975-
Hlavným zámerom príspevku je poukázať na špecifiká a možnosti aplikácie vybraných metód viackriteriálneho vyhodnocovania alternatív v prostredí R. Prezentované sú známe metódy WSA, TOPSIS a metódy triedy PROMETHEE, pričom na ilustráciu týchto metód sa využili údaje z prípadovej štúdie zameranej na hodnotenie výkonnosti krajín OECD s ohľadom na sociálne a environmentálne aspekty.