Acceleration of the Digital Economy as Support for Sustainable Development - Kuhnová, Lenka, 1989-
Táto štúdia analyzovala 40 932 vedeckých dokumentov publikovaných od roku 1841 do roku 2023. Ďalej sa skúmala podpora digitálnej transformácie a udržateľnosti v krajinách EÚ prostredníctvom beta konvergencie a analýzy PCA. Výsledky potvrdzujú konvergenciu krajín EÚ a pokrok v implementácii digitálnych technológií v oblasti digitálnej transformácie trvalo udržateľného rozvoja. EÚ aktívne podporuje digitálnu transformáciu a jednotný digitálny trh prostredníctvom rôznych iniciatív a politík.