Trendy v empirických štúdiách vojnových konfliktov založených na ekonometrických prístupoch - König, Brian, 1983-
Článok sa zaoberá prehľadom empirických prác skúmajúcich vojnové konflikty využitím ekonometrických nástrojov v dvoch základných oblastiach: články skúmajúce determinanty vzniku vojnového konfliktu a práce zaoberajúce sa determinantmi obchodných tokov so zbraňami ako formy podpory jednej zo strán vojnového konfliktu. Z článku možno konštatovať, že pre prvú oblasť sa používajú najmä metódy odhadu s binárnou závislou premennou ako probit, panelový probit a probit s inštrumentálnymi premennými. Druhá oblasť empirických prác využíva zvyčajne gravitačné modely odhadované rôznymi metódami odhadu (narp. tobit, viacstupňové metódy odhadu).