Slovenská ekonomika a šoky celkovej produktivity faktorov - jednoduchý DSGE model - Szomolányi, Karol, 1976-
V príspevku autori porovnávajú cyklické vlastnosti údajov generovaných jednoduchým dynamickým stochastickým modelom všeobecnej rovnováhy so šokmi celkovej produktivity a cyklickými vlastnosťami vybraných slovenských makroekonomických údajov. Zameriavajú sa na volatilitu, sériovú koreláciu a krížovú koreláciu. DSGE model je riešený pomocou log-linearizačných techník.