Podmienky pre uplatnenie zľavy na manželku (manžela) v r. 2024 - Valterová, Ivana
Pri výpočte daňovej povinnosti k dani z príjmov si môže daňovník uplatniť zľavu na manželku (manžela) formou zníženia svojho základu dane o nezdaniteľnú časť. Na uplatnenie nezdaniteľnej časti základu dane na manželku (manžela) sú určené zákonné podmienky. Výška tejto nezdaniteľnej časti závisí od výšky základu dane daňovníka, ktorý si túto nezdaniteľnú časť základu dane uplatňuje a od výšky vlastných príjmov manželského partnera, na ktorých sa táto nezdaniteľná časť uplatňuje.