Minimálna mzda a mzdové príplatky v roku 2024 - Cingelová, Zuzana
Zvýšenie minimálnej mzdy sa vzťahuje na všetkých zamestnancov v pracovnoprávnom vzťahu alebo v obdobnom pracovnom vzťahu (napr. pracovný vzťah člena družstva) bez ohľadu na ich pracovné zaradenie, dobu trvania pracovného pomeru, dosiahnuté výsledky práce, formy odmeňovania, vykonávanú pracovnú činnosť, platobnú schopnosť zamestnávateľa.