Odkaz Imricha Karvaša pre krízy v ére samostatnosti Slovenskej republiky - Ochotnický, Pavol
Hospodárske krízy a ich príčiny. Krízy a odkaz prof. Karvaša. Úloha štátu a protikrízová politika a úloha menovej politiky a inštitúcií peňažného trhu v krízach. Fiškálna politika a účel zvyšovania verejného dlhu v krízach. Systémové krízy v Slovenskej republike po roku 1993 v kontexte ekonomickej teórie.