Zákaz prolongácie povinne zverejňovaných zmlúv obce - Tekeli, Jozef
Spolu s novelou Občianskeho zákonníka od 1. januára 2011, ktorá so sebou priniesla zákaz prolongácie povinne zverejňovaných zmlúv, vyvstáva aj otázka, čo v prípade zmluvy uzatvorenej pred účinnosťou novely zákona, ktorá tento zákaz priniesla. Článok dáva odpovede na otázky, kedy môže byť zásada zmluvnej voľnosti obmedzená, čo priniesol zákaz prolongácie povinne zverejňovaných zmlúv pre obce a či je v týchto prípadoch prípustné aplikovanie nepravej retroaktivity právnych noriem.