Prístupy štátov EÚ zamerané na efektívny výber daní - Simonidesová, Jana, 1968-
Príspevok je zameraný na problematiku zhodnotenia prístupu štátov V4 k efektívnemu výberu daní. Analyzuje daňové systémy jednotlivých krajín V4, komparuje ich daňové správy a zisťuje prepojenosť príslušných orgánov daňovej autority. Hodnotenie prístupu štátov krajín V4 a Európskej únie k efektívnejšiemu výberu daní s ohľadom na verejné príjmy je merané v dlhšom časovom horizonte s prihliadnutím na využívanie aktuálnych legislatívnych opatrení v daňovej oblasti.