Rokovanie o znížení ceny - Hudec, Branislav
Novela zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len „ZVO“) účinná od 31. marca 2022 priniesla množstvo nových pravidiel do oblasti zadávania zákaziek a jedným z nových ustanovení je možnosť rokovať o znížení zmluvnej ceny v rámci súčinnosti pred uzavretím zmluvy. Ako motivovať uchádzača, ktorý bol vyhodnotený ako úspešný k zníženiu ceny? Aké pravidla dodržať, aby bol tento postup transparentný? Odpovede na uvedené otázky si zodpovieme v článku.