Rozhodovacia prax vo verejnom obstarávaní v oblasti stavebníctva - Siminská, Eva
Inštitúcie EÚ využívajú verejné zákazky okrem nákupu služieb a dodavok tovaru aj na stavebné prace. Verejné zákazky sa zadávajú prostredníctvom výziev na predkladanie ponúk. Ako súčasť jednotného trhu sa v právnych predpisoch EÚ stanovujú minimálne pravidla verejného obstarávania s cieľom zabezpečiť základné zásady transparentnosti, rovnaké zaobchádzanie, verejné výberové konanie a priame procesné riadenie. Vytvára sa tým konkurencieschopný, otvorený a dobre regulovaný trh verejného obstarávania na podporu rastu pracovných miest a investícií v EÚ.