Zamestnanecká prémia - Mrukviová Tomiová, Sandra
Zamestnanecká prémia je formou dodatočnej sociálnej pomoci pre zamestnancov, ktorí pracujú za mzdu blízku minimálnej mzde. Jej hlavná funkcia spočíva v podpore nízkopríjmovej skupiny obyvateľstva. Zamestnaneckú prémiu neposkytuje zamestnancom zamestnávateľ, ktorý je len sprostredkovateľom pri jej vyplácaní, ale zamestnanecká prémia predstavuje príspevok zo štátneho rozpočtu. Aké sú podmienky na vznik nároku na zamestnaneckú prémiu?