Investment Portfolio Selection From Shares of Environmental Companies - Pekár, Juraj, 1972-
Príspevok prezentuje možné využitie modelu optimalizácie výberu portfólia na základe miery rizika CVaR (Conditional Value at Risk) pri investovaní do environmentálnych spoločností. Najdôležitejšími faktormi pri investovaní sú zohľadnenie miery rizika a návratnosti. V súčasnosti je obľúbeným nástrojom investovanie do environmentálnych fondov. Pri vytváraní portfólia je možné uskutočniť investíciu výberom investičnej stratégie, ktorú poskytuje finančná inštitúcia, ale je možné si vytvoriť aj vlastné portfólio. V príspevku poukazujeme na možné využitie modelu výberu portfólia na základe miery rizika CVaR pri vytváraní vlastného zloženia majetku.