Analysis of Financial Indicators Development of the World's Largest Environmental Companies - Pekár, Juraj, 1972-
Ekologické financovanie je súčasťou udržateľného financovania a označuje investície, ktoré prispievajú k napĺňaniu cieľov politiky environmentálnej udržateľnosti. Podpora ekologického financovania je dôležitá, pretože environmentálne ciele sú investičnou výzvou. Príspevok je zameraný na analýzu vývoja finančných ukazovateľov najväčších svetových environmentálnych spoločností. Ako teoretický základ poslúžila miera rizika Conditional Value-at-Risk (CVaR). Analýza bola vykonaná na základe miery rizika a návratnosti environmentálnych spoločností.