Impact of Foreign Direct Investment on Tax Revenue: The Case of the European Union - Gaspareniene, Ligita
Priame zahraničné investície (PZI) sú mimoriadne dôležitým faktorom, ktorý podporuje národnú konkurencieschopnosť a ekonomický rozvoj prostredníctvom transferu technológií, nových manažérskych zručností, zahraničného obchodu, podnikovej produktivity, atď. Cieľom tejto štúdie je analyzovať význam PZI a ich vplyv na daňové príjmy a konkurencieschopnosť so zameraním sa na hospodárstvo Európskej únie (EÚ).