Doprava do zamestnania - Brnová, Miroslava
Medzi oslobodené plnenia pre zamestnancov patrí nepeňažný príjem poskytnutý zamestnávateľom na zabezpečenie dopravy do zamestnania. Ide však o presne určené situácie a spôsob dopravy, ktorá je takýmto oslobodením a zároveň aj daňovým výdavkom u zamestnávateľa. Uvedené je upravené v § 5 ods. 7 písm. m) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (ďalej len "ZDP") na strane zamestnancov a v § 19 ods. 2 písm. s) prvého bodu ZDP na strane zamestnávateľa.