Understanding the Essence of Immersive Marketing for Educational Services and Knowledge Transfer - Artyukhova, Nadiia
Článok sa zaoberá tvorbou edukačných imerzívných marketingových modelov. Koncept imerzívneho marketingu zahŕňa multivektorovú interakciu interných a externých zainteresovaných strán vo fáze vytvárania „obalu“ vzdelávacieho programu. Imerzívny marketing sa realizuje zvnútra univerzity za pomoci influencerov (študentov, ktorí sa podieľajú na spoločnej príprave vzdelávacích scenárov vo virtuálnom alebo reálnom interaktívnom prostredí), ako aj zvonku vďaka účasti externých zainteresovaných strán na formovaní. imidžu vzdelávacieho programu. Príspevok analyzuje rôzne modely marketingového mixu, marketingové „tipy“ pre Gen Z, Gen Z a Gen Alpha, ako aj možnosti vytvorenia interaktívneho vzdelávacieho prostredia v ére totálnej digitalizácie. Prvky, ktoré poskytujú pohlcujúci prenos vedomostí pri získavaní potenciálnych zákazníkov vzdelávacích služieb, sú vybrané z modelov marketingového mixu, marketingových „tipov“ a charakteristík vzdelávacieho prostredia. Bol navrhnutý prístup „Mix – Tips – Transformation“ (MTT), ktorý sa pretransformoval do konceptu imerzívneho marketingu „Emócie – pocity – zmysly – prostredie“ (EFSE). Koncept imerzívneho marketingu EFSE vám umožňuje pokryť všetky vektory interakcie medzi zainteresovanými stranami vzdelávacieho programu a ponúknuť viacúrovňový model imerzívneho marketingu. Efektívnosť modelu EFSE a jeho prvkov (vrátane viacrozmerného imerzívneho marketingového modelu) môžu neskôr potvrdiť alebo vyvrátiť výsledky prieskumov a testovania výkonnosti v rámci reťazca „testovanie jednotiek – kontrola kvality – zabezpečenie kvality“.