The Impact of Green Banking Activities on Banks’ Green Financing and Environmental Performance - Valencia, Daniel Cardona
Cieľom tejto štúdie je empiricky posúdiť vplyv aktivít zeleného bankovníctva na banky, ekologické financovanie a environmentálnu výkonnosť. Podobne sa snaží identifikovať sprostredkovateľský účinok zeleného financovania na vzťah medzi environmentálnou výkonnosťou bánk a aktivitami zeleného bankovníctva. Skúma tiež trendy a výzvy na túto tému. Modelovanie štrukturálnych rovníc bolo použité na vyhodnotenie vzťahu medzi premennými identifikovanými z primárnych údajov zozbieraných prostredníctvom štruktúrovaného dotazníka zadaného 321 kolumbijským bankárom, ktorí boli vybraní pomocou náhodného výberu vzoriek. Podľa výsledkov majú aktivity zeleného bankovníctva pozitívny vplyv na environmentálne správanie bánk. Zdroje zeleného financovania výrazne ovplyvňujú bankovú environmentálnu výkonnosť. Napriek tomu sa zelené bankovníctvo považuje za sľubnú stratégiu pre banky, pretože zvyšuje ich konkurencieschopnosť a reputáciu, pomáha im z dlhodobého hľadiska znižovať uhlíkovú stopu , náklady a umožňuje im sa zaradiť do indexov udržateľnosti.