Determinants of LQ45 Stock Return in Indonesia - Mahirun, Mahirun
Cieľom tejto štúdie je testovať a analyzovať vplyv kapitálovej štruktúry, ziskovosti, súboru investičných príležitostí, hodnoty firmy, zisku na akciu a dividendovej politiky na výnosy akcií. Náš výskum využíva regresnú analýzu na určenie a analýzu vplyvu nezávislých premenných na závislé premenné. Predmetom tejto štúdie sú spoločnosti zapísané v LQ45 na obdobie rokov 2013 - 2021. Dôvodom výberu LQ45 je, že ide o typ indexu používaného na meranie cenovej výkonnosti akcií, ktoré majú vysokú likviditu a veľkú trhovú kapitalizáciu a sú podporované dobrým základom firmy. Výsledky štúdie zistili, že kapitálová štruktúra s ukazovateľmi pomeru dlhu k vlastnému kapitálu má výrazne negatívny vplyv na výnosnosť akcií. Ziskovosť s ukazovateľmi návratnosť vlastného kapitálu a investičná príležitosť nastavená s ukazovateľmi pomer ceny a zisku majú pozitívny a významný vplyv na návratnosť akcií. Zatiaľ čo ďalšie zistenia z našej štúdie sú pevná hodnota s ukazovateľmi cena/účtovná hodnota, ziskovosť z pohľadu investora reprezentovaná ukazovateľmi zisku na akciu a dividendová politika s ukazovateľmi pomeru výplaty dividend nemajú na výnos akcií žiadny vplyv.