Factors affecting Academic Performance in Econometrics: Interests, Abilities and Attitudes - Vojtasová, Mária, 1997-
Štúdia mala za cieľ identifikovať faktory, ktoré ovplyvňujú výsledky známok v študijnom programe Úvod do ekonometrie, najmä pomocou programu GRETL. Štúdie sa zúčastnilo celkovo 163 študentov zapísaných v bakalárskom programe, počas ktorého sa údaje zbierali prostredníctvom dvoch dotazníkov, výsledkom čoho bolo zhromaždenie viac ako 50 premenných. Primárnym cieľom článku bolo zhodnotiť, do akej miery sa jednotlivé faktory podieľajú na študijných výsledkoch študentov v odbore ekonometria. Výsledky výskumu potvrdili štatistickú významnosť používaných premenných, ako je účasť na výučbe a časová príprava. Okrem toho opätovne potvrdzuje dôležitosť pravidelného zapojenia sa do kurzových materiálov a aktívnej účasti na výukových lekciách. Výsledky zdôrazňujú dôležitosť predchádzajúcich znalostí štatistiky a postojov k učeniu sa ekonometrie.