Vybrané hmotnoprávne a procesnoprávne otázky ukladania sankcií dohliadaným subjektom finančného trhu - Winkler, Martin, 1975-
V uvedenom článku skúmame v teoretickej rovine jeden z viacerých druhov správnych deliktov na finančnom trhu, tzv. hybridných správnych deliktov, a to konkrétne tie z nich, ktoré sú upravené v zákone o bankách a v zákone o finančnom sprostredkovaní a finančnom poradenstve. Súčasťou článku je podrobná analýza ich skutkových podstát, vrátane ich konfrontácie s rozhodovacou činnosťou správnych súdov. Z textu zákona o bankách sme tiež abstrahovali všetky sankcie a zatriedili ich do dvoch základných skupín – opatrení na nápravu a pokuty. Článok sa tiež zaoberá procesnoprávnymi aspektami, konkrétne dokazovaním ako jadrom rozhodovacieho procesu pri ukladaní sankcií. Článok obsahuje v závere aj niektoré návrhy de lege ferenda.