Strategic and Tactical Direction of Financial Activities of States in the Digital Economy - Šarlina, Igor
Väčšina daňových zákonov predchádzala digitálnej ekonomike. Z tohto dôvodu je zdaňovanie digitálnej ekonomiky na zozname priorít Európskej komisie. Cieľom zdaňovania je zabezpečiť spravodlivé a efektívne zdaňovanie príjmov všetkých spoločností pôsobiacich v EÚ. Účelom príspevku je komplexne charakterizovať možnosti zdaňovania digitálnej ekonomiky vo vybraných štátoch EÚ a zhodnotiť už predložené návrhy na riešenie daného problému. Následne porovnať návrhy na riešenie zdaňovania digitálnej ekonomiky a na základe zistených informácií posúdiť, ktorý z návrhov je najvhodnejší na riešenie definovaného problému. Príspevok obsahuje súhrnný pohľad na aktuálnu tému digitálnej dane, popis jednotlivých návrhov a identifikáciu rozdielov medzi popísanými návrhmi.