Russian Disinformation War in Europe, Its Determinants, and Consequences - Blaha, Filip
Šírenie ruských dezinformácií je fenomén, ktorým sa Rusko snaží kontrolovať európske krajiny a podkopávať tak mieru slobody. Mapovanie trendov v šírení dezinformácií a navrhovanie možných riešení preto zohráva dôležitú úlohu v boji proti ruskému vplyvu a zároveň posilňuje dôveru v inštitúcie, ktoré v konečnom dôsledku ovplyvňujú celkový blahobyt krajín. Špecifickosť dezinformácií šírených s vojnou na Ukrajine má tiež ukončiť západnú podporu Ukrajine a znížiť mieru slobody aj v tejto krajine. Zabránenie šíreniu dezinformácií o tejto konkrétnej udalosti je veľmi dôležité pre celkovú porážku Ruska.