Inflácia zasiahla maškrtenie - Kapitán, Peter
Ak má spotrebiteľ hlbšie do vrecka, je prirodzené, že začne škrtať na miestach, ktoré nie sú nevyhnutné pre jeho prežitie. Jedným zo segmentov, kde sa teda dal v súvislosti s vysokou infláciou očakávať pokles, bola aj oblasť cukroviniek, sušienok a oblátok. Čísla prieskumných agentúr týmto predpokladom dávajú za pravdu a aj výrobcovia a distribútori sladkých maškŕt priznávajú, že nálady spotrebiteľa sa menia. Zároveň však veria tomu, že na budúci rok sa situácia postupne upokojí a vráti sa do normálu.