Alternatívy si hľadajú cestu - Kapitán, Peter
Rastlinné alternatívy mliečnych a mäsových produktov sú jednou z najrýchlejšie rastúcich kategórií. Dôvod je prostý, nie je to až tak dávno, čo sa vôbec začali zjavovať na pultoch a z nuly sa, pochopiteľne, rastie najrýchlejšie. Aj keď špecializácia na rastlinné alternatívy zatiaľ nemá na Slovensku význam, bez vyhradeného priestoru pre tento typ tovaru obchodník prichádza o nemalú časť zákazníkov. Dáta prieskumných agentúr aj výrobcov totiž ukazujú, že to nie sú len vegáni a vegetariáni, kto nahrádza mäso či syr vo svojom košíku.