Použitie vektorov a matíc v ekonómii - Sakálová, Katarína, 1955-
Cieľom tohto článku je popísať celý systém výroby viacerých tovarov alebo výrobkov, kde individuálna výroba tovaru nie je nezávislá od výroby iných. Počet tovarov, ktoré idú do výroby iného tovaru, sa nazýva endogénny vstup a suroviny vstupujúce do výroby sa nazývajú exogénny vstup. Teraz sa pokúsime popísať štruktúru celého produkčného systému pomocou matíc a vektorov a operácií s nimi.