Možnosti automatickej aktualizácie dát v Microsoft Power BI - Strešňáková, Anna, 1976-
V oblasti aktuárstva sa každý deň generuje množstvo dát spojených s kalkuláciou, s platením, registráciou poistného či výšky škody, frekvenciou poistných udalostí, osobných údajov pri uzatváraní zmlúv. Každá oblasť dáta spracováva svojim overeným spôsobom, prepája iné kategórie údajov a hľadá informácie spájaním tabuliek z rôznych zdrojov. Keďže každý deň údaje pribúdajú, je výhodné, ak systém dokáže aktualizovať či pripojiť nové dáta k spracovaným a zaintegrovať ich do pripraveného modelu. V článku ukážeme možnosti aktualizácie dát v softvéri Power BI.