Analýza vplyvu vybraného modelu úmrtnosti na poistné - Šoltésová, Tatiana, 1975-
V príspevku analyzujeme, aký dopad má vyber konkrétneho deterministického, resp. stochastického modelu úmrtnosti na sadzby jednorazového netto poistného. Pri analýze kalkulovaného poistného sme použili dva zo základných poistných produktov životného poistenia, a to dočasné poistenie na úmrtie a dočasný predlehotný dôchodok.