Výpočet CSM v produktoch životného poistenia pomocou programu Prophet - Zelinová, Silvia, 1987-
Cieľom článkuje priblížiť modelovanie tokov prostredníctvom aktuárskeho softvéru Prophet na rôznych poistných zmluvách životného poistenia. Životné poistenie je dôležité odvetvie poisťovníctva a legislatívna zmena ako IFRS 17 vplýva aj na modelovanie peňažných tokov. Štandard IFRS 17 zaviedol kalkuláciu a vykazovanie zmluvnej servisnej marže (CSM), ktorá je predmetom článku.