Zákonník práce - Kubíková, Jana
Zmenili sa ustanovenia Zákonníka práce, týkajúce sa príplatkov za pracovnú pohotovosť mimo pracoviska a tiež príplatkov za prácu v neštandardnom pracovnom čase. Hlavným cieľom bolo najmä zmeniť určovanie výšky príplatkov ku mzde, ktoré boli v minulosti stanovené, ako pevné sumy, a tak nemali možnosť reflektovať na dynamický vývoj inflácie, ako aj každoročný nárast výšky minimálnej mzdy. Ďalšie zmeny boli vykonané pre oblasť pracovnej pohotovosti, zmeny, týkajúce sa mzdového zvýhodnenia za prácu v sobotu a v nedeľu, mzdového zvýhodnenia za nočnú prácu a zmeny, týkajúce sa mzdovej kompenzácie za sťažený výkon práce.