Comparison of Global Business Literacy of Hungarian and Slovak University Students - Bobenič Hintošová, Aneta, 1979-
Gramotnosť súvisiaca s fungovaním v globálnom svete a v znalostnej spoločnosti sa vo všeobecnosti považuje za kľúčovú gramotnosť. Toto je obzvlášť dôležité pre študentov obchodu, ekonómie a manažmentu, ktorí sa chcú zapojiť do medzinárodného podnikateľského prostredia. Okrem špecifických triednych prístupov, ako aj internalizačných aktivít v zahraničí, existujú aj iné faktory, ktoré ovplyvňujú globálnu obchodnú gramotnosť. Predkladaná štúdia je zameraná na porovnanie úrovne globálnej obchodnej gramotnosti a jej dimenzií medzi maďarskými a slovenskými vysokoškolákmi z hľadiska národnej kultúry a rodu.