Factors Influencing Technological Adoption in the Slovak Insurance Market - Slobodník, Branislav, 1997-
Globálny sektor poisťovníctva prešiel významnými zmenami v dôsledku rozsiahlej integrácie digitálnych technológií. E-poistenie, ktoré zahŕňa poskytovanie poistenia a súvisiacich finančných služieb prostredníctvom digitálnych platforiem, predstavuje významný pokrok v tomto kontexte. Digitálne inovácie nielen zvýšili zisky poisťovní, ale uľahčili aj rozvoj efektívnych obchodných stratégií, čím sa zvyšuje ich podiel na trhu. Cieľom tejto analýzy je odhaliť determinanty ovplyvňujúce prijímanie inovatívnych technologických riešení v slovenskom poisťovníctve medzi rokmi 2011 až 2021.