Evolution of Waste Recycling Rates in EU Countries - Hrušovská, Dana, 1964-
Skúmanie miery recyklácie odpadu v krajinách Európskej únie (EÚ) vo vzťahu k hrubému domácemu produktu (HDP) je dôležité pre environmentálnu udržateľnosť a ekonomickú výkonnosť krajiny. Tento výskum môže poskytnúť cenné informácie o tom, ako rôzne krajiny využívajú svoje zdroje na dosiahnutie svojej environmentálnej stopy. Vychádzame zo štúdií Pearceovej a Turnera, Braungarta a McDonougha, Rockströma a Clifta. Na potvrdenie závislosti sme použili lineárnu regresiu. Údaje z našej regresnej analýzy pre krajiny EÚ za roky 2012 a 2021 jasne ukazujú, že neexistuje žiadna závislosť medzi úrovňou HDP na obyvateľa a úrovňou miery recyklácie odpadu v každej krajine EÚ.