Circular Economic and the Use of Creativity in Waste Management - Kufelová, Iveta, 1970-
Obehové hospodárstvo sa stalo integrovanou súčasťou trvalo udržateľného rozvoja nielen v projektoch krajín, ale aj v praktickom uplatňovaní konkrétnych firiem. Predstavuje nový pojem v podnikaní, pričom ide nielen o ekonomicko - finančný prínos, ale do popredia kladie aj vplyv na životné prostredie a spoločnosť. Z praktického hľadiska je obehové hospodárstvo založené na určitých obchodných modeloch, ktoré si firma musí osvojiť, tiež na princípoch snahy o obmedzenie vzniku odpadu ako aj nepriaznivého vplyvu na znečisťovanie životného prostredia. Ide o snahu udržať existujúce produkty a služby v obehu čo najdlhšie, získať z nich čo najvyššiu hodnotu. Súčasťou podnikania v súčasnom prostredí je obnova prírodných systémov, teda návrat k prírode viac, ako si z nej berieme. (ťažba nerastných surovín súvisí so znečistením planéty). Regenerácia prírodných systémov spočíva v tom, že pôsobením vytvoríme lepšie podmienky, aby naša planéta a prírodné systémy mohli fungovať.