Analysis of the Number of Active Enterprises in Individual Regions of Slovakia in the Period 2014–2019 - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Cieľom príspevku je analyzovať vývoj počtu aktívnych podnikov v jednotlivých regiónoch Slovenska v období rokov 2014–2019. Vybrané charakteristiky časových radov sa používajú na analýzu trendu. Príspevkovou metódou sa zisťuje, ktorý kraj sa najviac podieľal na celkovom náraste počtu aktívnych podnikov.