Daň z uhlíka ako alternatívny nástroj udržateľnosti - Rimeš, Michal, 1996-
Rozbor, čo je uhlíková daň a ako bude pôsobiť v podmienkach Slovenskej republiky po jej zavedení, pričom sa kladie opora o systém emisných povoleniek, ktorý je v platnosti v súčasnosti. Náhľad, ako by daň pôsobila v súčasnosti a čo by to spôsobilo pre konkrétne podniky, ktorých sa táto daň v najväčšej miere dotýka.